Api-Bioxal 62mg/ml oldat

10 000Ft

Api-Bioxal 62mg/ml oldat A.U.V 500ml 

Oldat méhkaptárban történő alkalmazásra Mézelő méh (Apis mellifera) Varroa destructor okozta varroózisának kezelésére. 

A készítmény összetétele:

Egy ml készítmény tartalmaz: Hatóanyagok: Oxálsav-dihidrát: 62 mg (megfelel 44,2 mg oxálsavnak) Segédanyagok: Glicerin (INN: glycerol) Víz, tisztított  

Adagolás és alkalmazási mód

Méhkaptárban való alkalmazásra. A készítményt csurgatással kell alkalmazni, az alábbiak szerint: A bontatlan csomag felnyitása csak megfelelő védőöltözetben (védőálarc, kesztyű és szemüveg) történjen. Egyszeri kezelést kell végezni, melynek során 5 ml oldatot kell becsepegtetni a méhekkel takart léputcák közé, egy adagoló (pld. Dosa-Laif) segítségével. A kaptáranként alkalmazható maximális adag 50 ml. A kezelés évente legfeljebb 2 alkalommal végezhető (télen és/vagy tavasszal-nyáron). 

500 ml-es flakon 10 – 20 család kezeléséhez* 

5 l-es garancia zárral ellátott bag-in-box 100 – 200 család kezeléséhez*

 

 

 

Elfogyott

Leírás

Előnyök:Innovatív gyógyszerforma, mely felhasználásra kész Az oxálsav koncentrációja a legmagasabb a piacon található törzskönyvezett készítmények között; (az oxálsav hatékonysága a koncentrációjától függ) Az egyetlen készítmény, amely teljes mértékben glicerinnel (INN: glycerol) helyettesíti a cukrot; A kétféle kiszerelés lehetővé teszi a különböző méretű méhészetekben történő alkalmazást; Egyszeri kezelés; Bioméhészetekben történő alkalmazása engedélyezett; Kiemelkedő hatékonyság és kiválóan tolerálható a méhek számára; Egyszerű alkalmazás.

FIASÍTÁS MENTES ILLETVE KEVÉS FIASÍTÁS JELENLÉTEKOR TÉLEN: Fiasítás mentes időszakban TAVASSZAL: Természetes rajoknál, vagy söpört rajok esetében NYÁRON: Az anya zárkázásakor.

Hogyan használjuk:Csurgatással, egyszeri kezelés 5 ml a méhekkel fedett léputcánként